Intim epiláció

Az ELOS kiváló eredményei
BejelentkezésRendelők

Sok kozmetikus végez végleges szőrtelenítést, azonban intim epiláció csak kevés helyen szerepel a repertoárban. Az ELOS kiváló eredményt nyújt e kényes régió kezeléséhez is. Hogy miért? Ez a fajta készülék rendelkezik néhány speciális képességgel, amivel a hagyományos készülékek nem.

Dr. Kádár László

A redőzött felülethez alkalmazkodó kezelőfej

A kis kezelőfejek a kényesebb részeknél is maradéktalanul felfekszenek, így tökéletesen alkalmazhatóak intim szőrtelenítés során is.

A hagyományos kezelőfejek általában nagy, több cm2-es felülettel rendelkeznek, ezért az intim terület nehezen hozzáférhető számukra. Az Aurora DS 12 x 25 mm-es kezelőfeje és az eLaser DSL 8 x 12 mm-es kezelőfeje segítségével megfelelő besugárzást kapnak a legkényesebb területek is.

Aktív hőérzékelő (Active Dermal Monitoring TM) és beépített kontakt hűtés

A hagyományos IPL és lézerkészülékeknél statikusan (zselével, hideg levegő áramoltatásával, stb.) hűtik a kezelőfejet. Ha a bőrfelületet nem hűtik le eléggé, akkor égési sérülés jelentkezhet a kezelés során, ha pedig túlságosan lehűtik, csökken a kezelés hatásfoka. Intim szőrtelenítés során ez különösen kellemetlen lehet.

A Syneron kezelőfej többször méri a bőrfelület és a kezelőfej hőmérsékletét minden egyes villanásnál, szükség esetén korrigál és a hűtést optimális szinten tartja. Ez a fajta beépített kontakt hűtés lehetővé teszi a kezelt terület hűtését az impulzust megelőzően (ISM Impedence Safety Measurement), ezáltal a megégés, hegesedés, pigmentáció veszélye minimális.

Frakcionált energia leadás (“ütve-fúró hatás”)

Az impulzusszám a termorelaxációs időtartamhoz alkalmazkodik. A legtöbb villanófényes készülék egyetlen adagban, egyetlen villanásban adja le a fényenergiát.

Az ELOS módszerű készülékek egyetlen villanás alatt akár négy adagban is képesek leadni a fényenergiát. Ennek jelentősége az, hogy a fényenergiát kisebb adagokra osztva, a bőrnek több ideje marad lehűlni, így kisebb a fájdalom és csökken a megégés veszélye, ami az intim szőrtelenítés kezeléseknél kiemelten fontos.

A rádiófrekvenciáról

A rádiófrekvencia elegendő energiát biztosít a barna bőrön is az intim szőrtelenítéshez, méghozzá – mivel a pigmentben nem nyelődik el -, a megégés veszélye nélkül.

A csak villanófénnyel (IPL) működő készülékek tisztán optikai energiával működnek, ezért a bőr barnább, pigmentált részein erősebben nyelődnek el, s így a fájdalom is erősebbé válik, nő a megégés veszélye. Intim szőrtelenítés esetén emiatt az ilyen készülékek szinte hatástalanok.

Az ELOS módszer két energia fajtát kombinál: A melaninban elnyelődő, “égető” optikai energiát az intim szőrtelenítés során akár 60%-kal lecsökkenthetjük, a rádiófrekvenciás energiát pedig – amely nem nyelődik el a melaninban és alig okoz fájdalmat – megemeljük, míg a kívánt terápiás értéket kapjuk.

Hideg levegő áramoltatása a kezelendő felületre

A Syneron a német Zimmer céggel közösen kifejlesztett bőrhűtő rendszere (SynerCool) akár -30 Celsius fokos levegőt is képes áramoltatni és ezáltal hűteni (érzéketlenné tenni) a bőrt.

A bikini terület szőrtelenítése

A bikini terület szőrtelenítésénél legtöbben a benőtt, begyulladt szőrtüszők illetve a maradvány pigmentáció (barna foltok) miatt szeretnének megoldást találni. Lásd még: Benőtt szőr

Az intim epiláció terén belül a nagyajkak és a végbél környékének szőrtelenítése a legnehezebb feladat mind a kezelést kérő páciens, mind az orvos számára, ami több okra vezethető vissza:

  • a terület idegvégződésekkel gazdagon ellátott, így érzékenyebb a bőr, alacsonyabb a fájdalom küszöb
  • anatómiai sajátosságából eredően a bőrterület erősen redőzött
  • a nagyajkak területe barnább, erősebben pigmentált, mint a környező bőrfelület
  • a kezelőfej számára nehezebben hozzáférhető régió