Lézereink

ELOS szőrtelenítés
BejelentkezésRendelők

Magyarországon egyedülálló módon ELOS, Nd:YAG és alexandrit lézerrel is szőrtelenítünk. A páciens szőrzet és bőrtípusához, adottságaihoz választunk lézerfényt. Melyik a jobb, melyik hatásosabb, kérdezik sokszor pácienseink. Az alexandrit lézer a melaninban jobban nyelődik el, így a sötét szőrzetű és világosabb bőrű egyéneknél jobb hatásfokú. Az ELOS és Nd:YAG szőrtelenítés a világosabb szőrzetű és barnább bőrű egyéneknél jobb eredményt ad. A kezeléseket a páciens szőrzettípusának megfelelően keverhetjük is.

Dr. Kádár László

ELOS szőrtelenítés

Az ELOS mozaik szó. Jelentése angolul: Elektro Optical Synergy, lefordítva: elektromos és fényenergia egymás hatását erősítő, nagyenergiájú fénykezelés.

Az elektromos energia a rádiófrekvenciás energia, a fényenergia lehet villanófény, infravörös fény illetve diódalézer. 2003 óta alkalmazza dr. Kádár László – Magyarországon elsőként – az ELOS technológiát.

2001 óta végzek lézer, illetve villanófénnyel kezeléseket. A “hagyományos” szőrtelenítő lézer (rubin, dióda, Nd:YAG, alexandrit) ill. villanófény (IPL) kezelések során nyert tapasztalatok után döntöttem úgy, hogy a továbbiakban ELOS módszerrel is kezelem a pácienseimet.

Az elektromos energia mindig rádiófrekvenciás energia, a fény energia lehet villanófény vagy dióda lézer. Az ELOS világszabadalommal védett eljárás, tulajdonosa a Syneron Corporation. Lézertechnológiával foglalkozó szakemberek fejlesztették ki a célból, hogy az addig már külön-külön, széles körben bizonyított két technológia összevonásával a kozmetológiai kezelések hatásfokát növeljék.

A 90-es évek végén jelentek meg az első nagy energiasűrűségű fényt kibocsátó, un. villanófény (IPL) készülékek. 2001 után az IPL technikát továbbfejlesztve alakították ki az ELOS (Elektro Optical Synergy) rendszert, melynél a fény energia (optical energie) jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzásával érik el.

diagram az ELOS hatásmechanizmusáról2003-2004-ben jelentek meg az első dióda lézer és rádiófrekvenciás, szintén ELOS módszerrel működő fotorejuvenáló és epiláló készülékek.

Miért hatásosabb az ELOS technológia?

Az ELOS (Elektro Optical Synergy) technológiánál két, egymást erősítő energia erőteljesebb hatású, mint bármely mono lézer illetve villanófény (IPL). A bipoláris rádiófrekvencia (RF) besugárzásával egy időben adjuk a hajhagymát roncsoló a fény energiát (dióda lézer vagy villanófény).

  • A RF a bőrt előmelegíti, így az optikai energia nagyobb hatásfokkal tudja a célszervet elérni.
  • A RF nem nyelődik el melaninban, ezért barna bőrön a fényenergiát csökkentve is sikeresen tudunk epilálni.
  • A RF a szőrszálon kívül, annak gyökérhüvelyében is terjed, ezért kívülről melegítve a hajhagymát a szőke, vörös szőrzetet termelő hajhagymát is sikeresen roncsolja.

Miért nem működik minden gép ELOS módszerrel?

A licenc tulajdonosa a Syneron Corp. nem adja el a szabadalmát.