PCOS és szőke szőrzet

Sikeres kezelés
BejelentkezésRendelők

A fokozott szőrzet növekedés vagy hormonálisan befolyásolt vagy lehet örökletes is. A szőrzet eltávolítása azonban  mindig ugyanazzal a módszerrel történik,  csak a visszanövés kilátásai mások. A policisztás ovárium szindróma (PCOS) kezelésére is hatásos a módszerünk, így itt is adjuk az eredmény garanciát. A PCOS kezelésére alkalmazott metformin, mozgás és étrend nem befolyásolja a szőrnövekedést.

Dr. Kádár László

PCOS – Policisztás Ovárium Szindróma

A fokozott szőrnövekedésben szenvedő PCOS pácienst a lézeres szőrtelenítő módszerrel sikeresen tudjuk szőrteleníteni. A leggyakoribb női endokrinológiai zavar, a Policisztás Ovárium Szindrómáról (PCOS), amely ma minden tizedik termékeny korban levő nőt érinti. A PCOS egyik tünetének tekinthető szőrösödés kiválóan kezelhető lézerrel.

A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következő három kritérium közül legalább kettő megvan:

  1. peteérési vagy menstruációs zavar,
  2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei,
  3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal; más endokrin betegség hiányában.

A férfi nemi hormon túlsúly miatt a bőrgyógyászt a zsíros hajzat, a pattanásos bőr, a hajvesztés, a kopaszodás és a fokozott szőrnövekedés, szőrösödés miatt keresik fel.

Szőke szőrzet

Ha sötét a szőrzet, alexandrit lézerrel kezdek, míg világos, szőke szőrzetnél az ELOS kezelést választom.

Az ELOS (Elektro Optical Synergy) technológiánál két, egymás hatását erősítő energia erőteljesebb hatású, mint bármely mono lézer illetve villanófény (IPL). A bipoláris rádiófrekvencia (RF) besugárzásával egy időben adjuk a hajhagymát roncsoló a fény energiát (dióda lézer vagy villanófény).

A fénykezelésre igazán azok az alkalmasak, akiknek sötétek a szőrszálaik, és a bőrük világos. Miért? A kevés, világosabb pigmentet tartalmazó szőr (szőke, vörös) csak kis mennyiségű energiát tud felvenni, nehezebben melegszik fel, ami nem biztos, hogy elég a szőrtüszők roncsolásához, elpusztításához.

A rádiófrekvencia a szőrtüszőt nemcsak a szőrszálon keresztül melegíti, roncsolja, hanem kívülről, a szőrszál gyökérhüvelyén keresztül is, ezért a többi mono lézerrel illetve villanófénnyel működő készülékkel ellentétben a szőke, vörös szőrzetet termelő hajhagymát is sikeresen roncsolja.

Az orvosi garancia ilyenkor is érvényes!